Novus VD utnämnd till Europas bästa VD inom undersökningsbranschen

Novus VD utnämnd till Europas bästa VD inom undersökningsbranschen av tidningen European CEO

Tidningen European CEO har utnämnt Novus VD Torbjörn Sjöström till Europas bästa VD inom undersökningsbranschen (Market research industry) 2016.

Priset överlämnades till Torbjörn den 11 april 2016.

Alla pristagare kommer att offentliggöras först i januari 2017.
Priset har delats ut sedan 2012. Tidigare pristagare är bl.a. F-Secures, JP Morgans, Telenors och Amazons VD. Detta är första året en undersöknings VD är med bland vinnarna.

  • Novus är ett av Sveriges mest välkända undersökningsföretag, att vi hade uppmärksammats internationellt på detta sätt var en glad överraskning. Jag är otroligt stolt över att få denna utmärkelse. Det hade inte varit möjligt utan Sveriges bästa undersökare som jag har äran att ha som kollegor. Samtidigt har jag svårt att ta in omfattningen av detta, det känns lite överväldigande. Säger Novus VD Torbjörn Sjöström.

Novus har under de 6 år Torbjörn Sjöström varit VD ökat omsättningen med nästan 50 %, levererat ett positivt rörelseresultat varje år och kunnat ge en utdelning till aktieägarna de senaste två åren.

Novus var t.ex. under februari 2016 det absolut mest publicerade undersökningsföretaget i Sverige, 1000 publiceringar nämnde Novus undersökningar. Det undersökningsföretag som var tvåa hade endast hälften så många publiceringar.

Publiceringarna och priset är bra kvitton på Novus trovärdighet, en effekt av det kvalitetsarbete lett av Torbjörn som pågått sedan 2010.

Torbjörn blev även utnämnd 2014 till Sveriges bästa kommunikationskonsult.

Utvecklingen går allt mer mot kunskapsbaserade beslut, där Novus är spindeln i nätet genom att hjälpa kunderna att få relevanta beslutsunderlag baserat på allmänhetens åsikter, big data och hårda fakta.

Novus roll är att ge svar på tre frågor:
Vad tycker man i en viss fråga?
Varför har man den åsikten?
Hur skall vi agera som varumärkesägare utifrån denna kunskap?

En undersökning är ”en process eller aktivitet som utförs i syfte att erhålla kunskap”.

Torbjörn European CEO

{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.closedcontent }}
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}:
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}: