Ny Novus undersökning: SD är det parti som tydligast anses tagit en oppositionsroll

 

31 % anser att Sverigedemokraterna är det parti som tydligast tagit en oppositionsroll. Moderaterna kommer tvåa men långt efter på 15 % och Centerpartiet trea på 13 %

Alla partier får samtidigt ett övervägande negativt betyg för sitt arbete sedan valet även om SD är det parti som får bäst betyg av väljarna.

Fråga: Är det något parti du anser tydligast har tagit en oppositionsroll?

Totalt

SD                     31%

M                      15%

C                        13%

V                       4%

FP                      2%

KD                     1%

Vet ej                32%

I ett samhälle där missnöjet ökar, osäkerheten om framtiden växer och många väljare inte ser att allianspartieran har tagit en oppositionsroll så blir det SD som tar den positionen. Något som syns i väljarbarometern, SD har just nu 18 % i Novus väljarbarometer. Denna undersökning bekräftar denna uppgång från ett annat perspektiv.

24 % skulle samtidigt ge SD betyget mycket eller ganska bra för det arbete som oppositionsparti sedan valet. Om moderaterna är det bara 12 % som anser att de har gjort ett mycket eller ganska bra arbete, Centerpartiet får ett bättre betyg, 17 % ger dem ett ganska eller mycket bra betyg.

Bara 11 % ger socialdemokraterna ett mycket eller ganska bra betyg för sitt arbete sedan valet, något bättre och endast 6 % ger miljöpartiet betyget mycket eller ganska bra.

Samtidigt som Sverigedemokraterna får bäst betyg, ger väljarna alla partier ett övervägande negativt betyg. Inget parti har fått fler positiva betyg än negativa betyg. Det är ganska talande för missnöjet även det.

Se bifogad rapport om oppositionsrollen, betygen på oppositionen och regeringspartierna.

Hämta rapporten här..

 

{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.closedcontent }}
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}:
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}: