TV4/Novus Väljarbarometer 22 januari 2015: blockskillnaden krymper och Folkpartiet fortsätter att tappa stöd

TV4/Novus väljarbarometer för januari krymper blockskillnaden samtidigt som Folkpartiet fortsätter att tappa stöd.

Den negativa trenden för Folkpartiet fortsätter men de klarar precis fyraprocentspärren. De är nu det av Allianspartierna som får minst stöd av väljarkåren. Partiet får stöd av 4,1 procent av väljarna en marginell nedgång på 0,2 procentenhet och det lägsta uppmätta stödet någonsin i Novus mätningar.

Sverigedemokraterna fortsätter framåt och sätter återigen rekord i Novus mätningar. Partiet har nu stöd av 16,5 procent av väljarna, en uppgång med 0,5 procentenheter jämfört med mätningen i december.

{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.closedcontent }}
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}:
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}: