“MP populäraste partiet att bilda regering med”, Novus på DN Debatt

Ett parti för alla. Miljöpartiet är väljarnas favorit som koalitionspartner i en kommande regering – och detta oavsett egen partitillhörighet. Det framgår av en ny undersökning som presenteras av Jenny Madestam, statsvetare vid Stockholms universitet, och Torbjörn Sjöström, vd för analysföretaget Novus.

Om drygt två år är det val. Då och då har frågan om vem som ska regera ihop med vem börjat dyka upp. Inte minst har den ställts till oppositionspartierna med en undran om det åter blir aktuellt med ett gemensamt rödgrönt alternativ eller ej. Sett till dagens opinionsvindar kan frågan även vara relevant att ställa till Allianspartierna: Kommer de fyra borgerliga partierna fortsatt vara knutna i en nära koalition eller är Alliansen snart ett minne blott?..

Läs Novus debattartikel på DN Debatt

{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.closedcontent }}
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}:
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}: