Radion gav flest tidig information om Norgedåden

Över 60 procent av svenskarna fick veta om sprängningen i Oslo redan på eftermiddagen den 22 juli. Av dessa fick en av tre sin information via Sveriges Radio där P4 var främsta informationskällan. Det visar en undersökning som gjorts av Novus på uppdrag av Sveriges Radio.

– Sveriges system för krisinformation bygger på att Sveriges Radios lokala sändningar i P4 är huvudkanalen. Undersökningen från Novus antyder att många människor håller sig uppdaterade med hjälp av radio. Men samtidigt borde siffran vara ännu högre. Såväl vi som regering och riksdag har anledning att fundera på undersökningsresultatet”, säger Sveriges Radios vd Mats Svegfors i en kommentar.

Radio var den vanligaste (34 %) informationskällan bland dem som först fick nyheterna om vad som hade hänt i Norge. Hälften av dessa hade lyssnat på P4. 23 procent fick sin information via TV och 18 procent via Internet.

Läs hela artikeln på SR.se

{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.closedcontent }}
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}:
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}: