One Piecen uppstickare när svenskarna gissar Årets Julkapp

Varje år sedan 1988 utser HUI Research, tidigare Handelns Utredningsinstitut, Årets Julklapp. 2010 utsågs surfplattan till Årets Julkapp, och imorgon tisdag den 15 november presenteras 2011 års vinnare.

Novus ställde en öppen fråga till svenska allmänheten, “Vad tror du blir Årets Julklapp 2011?”. 445 av 1060 tillfrågade gav ett svar, och på första plats kommer en smartphone (16%, varav iPhone 10%). På andra plats kom surfplattan (7%), alltså förra årets vinnare. Två julkappar delar på tredjeplatsen: en upplevelse och kläder (3% vardera). Bland kläderna är det One Piecen, det vill säga en luvtröja som är ihopsydd med en mjukisbyxa, som är förstahandsvalet.

Undersökningen genomfördes som en webbundersökning i Novus Sverigepanel. 1 060 intervjuer genomfördes med den svenska allmänheten, 16 år och äldre, under perioden 3-8 november 2011.

{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.closedcontent }}
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}:
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}: