Lokal opinionsundersökning i Västra Götaland omval 15 maj

I Novus lokala opinionsundersökning i Västra Götaland går Socialdemokraterna framåt jämfört med valet 2010 och får i vår skattning 32,0 procent av väljarstödet. Moderaterna backar och får 24,6 procent av väljarstödet. SPVG (Sjukvårdspartiet Västra Götaland) får 3,5 procent och klarar därmed treprocentspärren. Bland övriga partier är Vägval stöst med 2,5 procent.

Novus har i undersökningen skattat ett valdeltagande på 52 procent. Eftersom vi bedömer att valdeltagandet blir betydligt lägre än vid ett ordinarie val har hänsyn till röstbenägenhet tagits i skattningen av valresultatet.

Undersökningen genomfördes under perioden 11-12 maj och omfattar 1462 intervjuer med allmänheten i Västra Götalands län, 18 år och äldre.

I normala fall genomför Novus sina väljarbarometrar med hjälp av telefonintervjuer. Denna undersökning är genomförd med hjälp av webbintervjuer och är ett led i Novus långsiktiga utvecklingsprojekt att genomföra träffsäkra väljarbarometrar via webbintervjuer.

Läs hela rapporten här

{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.closedcontent }}
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}:
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}: