Forix/Novus: Svenskarna negativa till miljonprogramsområdena

I en undersökning som har genomförts av Novus på uppdrag av organisationen Forix, Förorternas riksdag, framgår det att den svenska allmänheten har en negativ inställning till miljonprogramsområdena och de människor som bor där.

I undersökningen framkom att vanliga associationer när man hör ordet “förort” är utanför, invandrare och betong. En “typisk” förortsbo beskrivs samtidigt som invandrare, lågutbildad, arbetslös och fattig.

Undersökningen genomfördes som webbintervjuer med den svenska allmänheten inom ramen för Novus Sverigepanel. 1 000 personer, 16 år och äldre, tillfrågades om deras inställning till miljonprogramsområdena under perioden 15-19 april 2011.

Läs pressmeddelandet här

{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.closedcontent }}
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}:
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}: