Finns det ett samband mellan musiksmak och partisympati?

Novus har genomfört en undersökning om hur musiksmak hänger ihop med partisympati.

Pop och rock är de två musikgenrer som flest svenskar lyssnar på. Minst andel svar har hiphop och punk fått. När man tittar på hur musiksmak hänger ihop med partisympati så finns det ett antal skillnader. Exempelvis lyssnar moderata väljare mer på pop och dance än andra medan socialdemokratiska väljare istället oftare lyssnar på jazz och blues. Sverigedemokrater lyssnar oftare på metal och dansband än övriga partiers väljare. Sett till de två blocken så lyssnar de rödgröna partiernas väljare i större utsträckning på indie, jazz och blues.

LÄS RAPPORTEN HÄR

Undersökningen presenterades även av Novus i ett avsnitt av Sveriges radios podcast Det politiska spelet.

Klicka här för att lyssna på avsnittet

{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.closedcontent }}
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}:
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}: