Novus egna undersökningar

Tänker på Romarriket 2023-09-30

Män som tänker på Romarriket?

Tänker “män” på Romarriket?

Tydligen är det en sak som många män gör enligt sociala medier, och nyheterna var inte sena att plocka upp detta Internetfenomen. Men hur många tänker egentligen på Romarriket? Vi ville så klart undersöka detta.

Många har kanske känt sig lite konstiga när de sett den nyheten. Känt sig lite utanför och udda?

“Varför tänker inte jag på Romarriket varje dag?”

“Är det något fel på mig?”

Om vi börjar med männen så är det drygt 150 000 män som tänker på romarriket dagligen. Närmare bestämt 5 % av männen i åldern 18-85 år när vi valde att fråga om detta i en undersökning under perioden 21-27 september

Så nej du är inte konstigt om du inte tänker på Romarriket varje dag. Du tillhör en överväldigande majoritet på 95 % som INTE tänker på Romarriket varje dag. Men tänker du på Romarriket varje dag? Grattis! Du tillhör en mycket liten skara som fått extremt mycket uppmärksamhet. Är du kvinna som tänker på Romarriket varje dag? Då tillhör du verkligen en liten unik skara.

Varför undersöker vi detta?

Ja allt behöver inte vara så allvarligt, och vi blev verkligen nyfikna och trodde definitivt inte på att alla män tänker på Romarriket varje dag. Så varför inte undersöka detta.

Och återigen en påminnelse, att något som är stort på internet sällan är det i verkligheten. Även om det delas, betyder inte att man är allvarigt och håller med. Tvärtom. Oftast delas inlägg pga det är avvikande, och framförallt för att det är så knasigt så att det är underhållande.

Torbjörn Sjöström

Om undersökningen:

Undersökningen har skett på Novus eget initiativ genom att vi frågat 1059 slumpmässigt utvalda svenskar under perioden 21-27 september 2023.

 

{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.closedcontent }}
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}:
{{ _sitesettings.l10n.newslettersignup.opencontent }}: