Morgonsamtal och diskussion med Ahmed Abdirahman

Imorse genomförde Novus ett intressant morgonsamtal, Mats Elzén här på Novus samtalade med Ahmed Abdirahman (grundare av Politikerveckan i Järva och The Global Village) om situationen och utvecklingen för de boende i utsatta områden. SVT kom förbi och sände, så för den som vill kika in på samtalet finns det här. Klippet är ett utdrag från Forumflödet (och inte från MPs kongress)

Ahmed Abdirahman, grundare av Politikerveckan i Järva och The Global Village, och Mats Elzén, rådgivare på Novus, ska prata om de boende i utsatta områden skiljer sig från befolkningen i övrigt, eller om de är som folk är mest. Vi kommer att utgå från de undersökningar Novus genomför åt Järvaveckan.

Samtalet kretsar kring följande teman:

• Vikten av att tala MED människor, inte OM människor
• Går utvecklingen i landets utsatta områden i rätt riktning?
• Järvaveckans framtid?
• Varför genomför man så få undersökningar bland invandrargrupper?
• Om hur Novus och The Global Village lyckats med detta – där få andra ens försöker

Givetvis måste vi även reda ut hur det var för Ahmed att bli särskilt inbjuden att träffa Barack Obama i Berlin.

Se hela morgonsamtalet på SVT Forum här:

Jag vill ha Novus nyhetsbrev, min e-post är