Tisdag kl. 08.00 – 09.30: Framtidens utmaningar kring barn och ungas hälsa

Plats: Green Hat People-Huset, S:t Hansgatan 18

Barn och unga är stillasittande, motionerar i allt mindre utsträckning samtidigt som man satsar allt mindre på skolidrotten. Men vad tycker egentligen barn och unga om sin egen hälsa? Hur påverkar framtidens lösningar framtidens hälsa? Den tar höjd i en färsk opinionsundersökning som genomförs våren 2017 av En Svensk Klassiker i samarbete med Novus. Jessica Åkerström, från Novus är på plats och presenterar undersökningen.

Beskrivning av samhällsfrågan

Barn och unga är stillasittande, motionerar i allt mindre utsträckning samtidigt som man satsar allt mindre på skolidrotten. Men vad tycker egentligen barn och unga om sin egen hälsa? Hur påverkar framtidens lösningar framtidens hälsa?

Utökad beskrivning av samhällsfrågan

Välkommen att delta i en interaktiv workshop som kommer att fokusera på lösningar inom framtidens hälsa. Den tar höjd i en färsk opinionsundersökning som genomförs våren 2017 av En Svensk Klassiker i samarbete med Novus. Inom ramen för undersökningen har unga mellan 10-18 år intervjuats kring frågor som rör idrottande, hälsa och motion. I workshopen ges utrymme att kommentera och diskutera frågeställningarna samtidigt som man uppmuntras att titta på framtidens lösningar för att göra barn och unga mer fysiskt aktiva. Till workshopen samlas experter och sakkunniga inom folkhälsa, samtidigt som publiken bjuds in att delta.